"Profesor" uništava igrače Atletico Madrida: Brutalna vježba šokirala fudbalski svijet

Ortega bez milosti

"Profesor" uništava igrače Atletico Madrida: Brutalna vježba šokirala fudbalski svijet

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida nalaze se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a trenutno su u Los Angelesu.

Madridski klub već tradicionalno obavlja veći dio ljetnih priprema u Los Angelesu, a i ovaj put ekipa Atletica se nalazi u kampu u Sierra de Guadarrma gdje su nedavno izgradili i fudbalske terene.

Igrači Atletica imaju sve što im treba za treninge, a pripreme ni ove godine nisu nimalo lagane.

Kondicioni trening španskog kluba Oscar Ortega koji ima nadimak "Profesor" i ovaj put je u centru pažnje zbog brutalnih treninga koje je spremio za igrače Atletico Madrida na pripremama.

Naime, pored terena nalazi se i malo brdo koje služi za burtalni trening. Igrači Atletica moraju sprintaju 50 metara uzbrdo, a zatim laganim korakom se spuste i ponovo se vrate na početak.

Oglasi

Na društvrenim mrežama pojavilo se i nekoliko videa i fotografija na kojima se vidi koliko su brutalni ovi treninzi koje je Ortega spremio. On je poznato po tome što igrače voli da tjera do krajnjih granica, a očito je da ima dozvolu od Diega Simeonea da to radi.

Koliko su te vježbe brutalne najbolje je pokazao izraz lica Antoinea Griezmanna koji je jedva došao do daha nakon što je istrčao sprint na to brdo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pošteđen nije bio ni Axel Witsel za kojeg je to bio prvi trening nakon što je potpisao za Atletico Madrid, a Ortega mu je odmah pokazao šta ga čeka u novom klubu.

Top Komentari

user601
Magath je ovo radio dok je DZeko jos bio u Wolfsburgu
4 0
hamdi kurtes
I šta je ovdje šokantno?Normalan kondicioni trening.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi