Real Sociedad tone sve niže, Atletico odnio sva tri boda iz Baskije
Foto: EPA

Lagana pobjeda Jorgandžija

Real Sociedad tone sve niže, Atletico odnio sva tri boda iz Baskije

S. Grebović

U derbi meču vanrednog 15. kola španske Primere koje se igra ove sedmice, Atletico Madrid je na gostovanju savladao blijedi Real Sociedad rezultatom 2:0.

Nakon fenomenalnog starta sezone, izgleda da je Real Sociedad lagano gubi trku za vrhom. Tim iz Baskije je sa ovom utakmicom vezao treći poraz u ligi, nakon što su prethodno poraženi od Barcelone i Levantea.

Posljednji trijumf ostvarili su još 22. novembra.

Jorgandžije su diktirale tempo ove utakmice od prvog do posljednjeg minuta. Postigli su dva pogotka i zatvorili sve prilaze svom golu onako kako samo oni znaju.

U prvom poluvremenu su mreže mirovale, da bi u četvrtom minutu drugog dijela igre Carrasco ubacio za Hermosa koji neometan pogađa glavom sa nekih pet metara za vodstvo svoje ekipe. U nastavku meča tačku na i stavio je Llorente u 74. minuti udarcem sa distance.

Koliko je ekipa Sociedada bila nemoćna govori i podatak da su samo jednom šutirali na gol Madriđana i to pred sami kraj meča, ali više od toga nisu mogli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera liga, 15. kolo:

Real Sociedad - Atletico Madrid 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi