Atletico Madrid se vratio na pobjednički kolosijek

Minimalno savladana Granada

Atletico Madrid se vratio na pobjednički kolosijek

A. Čaušević

Minimalnim trijumfom nad Granadom (1:0) Atletico Madrid je prekinuo niz od tri meča bez trijumfa u La Ligi.


Početak meča uopšte nije nagovještavao da će na Wanda Metropolitanu biti postignut samo jedan gol jer se mreža zatresla već u šestoj minuti.

Poslije jednog ubacivanja iz auta lopta je nekako došla do Corree koji bez problema matira Escandella za oduševljenje domaćih navijača.

Utakmica nije obilovalala s velikim brojem prilika. Gosti su svoju najbolju imali u 73. minuti kada je Oblak odbranio šut Soldada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Susret je bio poprilično tvrd i grub, a sudija Grado je imao pune ruke posla. Pokazao je čak 10 žutih kartona od kojih su šest dobili gostujući igrači.

S ovim trijumfom Atletico Madrid se vratio u zonu Lige prvaka s tim da postoji mogućnost da Jorgnadžije sutra prestigne Sevilla koja gostuje Celti.

Promo

Top Komentari

Maestro
Mogu oni pobjeđivati ali nemogu protiv VAReala i Uefalone ništa uraditi u prvenstvu žalosno
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi