Joao Felix zadužio broj "7" nakon dvije odbijenice

Jasan pravilnik u La Ligi

Joao Felix zadužio broj "7" nakon dvije odbijenice

A. Čaušević

Joao Felix je prošlog ljeta u transferu vrijednom više od 100 miliona eura prešao u Atletico, ali za sada ne uspjeva da opravda uloženi novac. 

Felix u Atleticu na leđima nosi broj sedam, nakon što je prethodno dobio dvije odbijenice kada je u pitanju izbor dresa.

"Želio sam broj 79, ali mi to nisu dozvolili. Onda sam želio deset, ali je bio u zauzet, pa sam završio na broju 7", kazao je portugalski fudbaler.

Felix nije mogao uzeti broj 79 jer prema pravilima španske La Lige klub može registrovati igrače s brojevima od 1 do 25.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istakao je i u kojem segmentu mu je najviše pomogao trener Atletica, Diego Simeone nakon što je ove sezone skupio 24 nastupa i postigao svega četiri gola.

"Svi treneri su me naučili različite stvari i bili su važni za moj rast. Simeone mi je dosta pomogao u defanzivnim zadacima", rekao je mladi Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije