Atletico pobijedio Valenciju i odgodio slavlje Barcelone

Španska La Liga

Atletico pobijedio Valenciju i odgodio slavlje Barcelone

Fudbaleri Atletico Madrida porazili su danas na domaćem terenu Valenciju sa 3:2 u susretu 34. kola španske La Lige i na taj način ostali u matematičkoj trci za šampionsku titulu.

Jorganžije su imale meč manje od Barcelone i 12 bodova manje, a da su danas izgubili od Valencije, priča oko titule bi bila završena.

Ipak, nisu dozvolili iznenađenje na domaćem terenu pa su ostvarili pobjedu i malo odgodili slavlje Katalonaca.

Domaći su poveli u 9. minuti kada je sa dobrom formom nastavio Alvaro Morata, ali gosti stižu do poravnanja krajem prvog dijela kada je pogodio Kevin Gameiro.

Na samom startu drugog dijela, tačnije u 49. minuti, pogodio je Griezmann za novo vodstvo svog tima, da bi u 77. minuti s bijele tačke poravnao Parejo. Ipak, Atletico do trijumfa dolazi četiri minute kasnije golom Corree.

Jorgandžije sada imaju devet bodova manje od Barcelone i nalaze se na drugoj poziciji, dok je Valencia ostala na 5. poziciji sa 52 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 34. kolo:

Atletico Madrid - Valencia 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi