Atletico opasno zagrizao za Marka Grujića

Simeone se ne šali

Atletico opasno zagrizao za Marka Grujića

S. Grebović

Talentovani srbijanski vezista Marko Grujić naredne bi sezone mogao obući dres madridskog Atletica.

Ako je vjerovati ESPN-u, Marko Grujić bi uskoro mogao da se oproba u još jednoj od liga petica, tačnije u Atleticu, jer je trener ove ekipe Diego Simeone bacio oko na njega.

Argentinski trener traži zamenu za Rodrija, koji je sve bliže Bayernu. Potencionalnu zamjenu za njega Simeone vidi upravo u vezisti Herthe. Liverpool, čiji je Grujić i dalje igrač, želi da unovči dobru sezonu koju je imao na posudbi u Herthi i za njega traži ni manje ni više nego 40 miliona eura!

Složićete se da je to poprilična suma novca za nekoga ko nije nikada dobio pravu šansu za zaigra u Liverpoolu. Posudbe su mu po dolasku iz Zvezde bile suđene, pa je tako prvo poslan u Cardiff na kaljenje, a potom i u Berlin. Ni povrede ga nisu mazile, pa je tako Grujićev put sasvim sigurno vrlo trnovit.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je iz Crvene zvezde u januaru 2016. godine direktno stigao na Anfield u transferu vrijednom tri miliona eura, uz klauzulu da crveno-bijelim ide 10 posto od naredne njegove prodaje. 

Prostom jednačinom dolazimo do toga da bi Zvezda od eventualnog prelaska u Atletico bila bogatija za četiri miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi