Atletico poslao ponudu za 'novog' Turana
EPA

Tursko čudo od djeteta

Atletico poslao ponudu za 'novog' Turana

Atletico Madrid poslao je ponudu za najvećeg turskog talenta Mustafu Kapija.

Sa svega 17 godina Kapi je ubilježio prvi nastup u dresu Galatasarayja, čime je postao ujedno i najmlađi debitant u historiji kluba, a brojni stručnjaci uvjereni su da se radi o igraču pred kojim je blistava budućnost.

Kako mu na kraju tekuće sezone ističe ugovor, brojni klubovi su zainteresovani da ga dovedu u svoje redove, a u Atletico Madridu već su povukli konkretan potez.

Mediji u Španiji izvještavaju da su Jorgandžije stupile u pregovore sa turskim čudom od djeteta i da u njemu vide novog Ardu Turana, a informacije je potvrdio i njegov agent.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Atletico je najzainteresovaniji, ali žele ga i Valencia, Villarreal, Celta i Real Sociedad. Mujstafa će na kraju sezone biti slobodan igrač i moći će birati klub u kojem će nastaviti karijeru. Galatasaray je dobiti novac koji je FIFA odredila kao kompenzaciju za treniranje", kazao je Kapijev agent Nevdet Erzeger za As.

Po stilu igre Kapija inače najviše uspoređuju sa Pogbom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi