Atletico se obrukao u San Sebastianu i doveo Barcu na tri boda do titule

Najubjedljiviji poraz sezone

Atletico se obrukao u San Sebastianu i doveo Barcu na tri boda do titule

Ako je bilo dilema oko toga ko će osvojiti titulu u Španiji, od večeras ih više nema pošto su Barceloni za naslov sada potrebna samo tri boda iz preostalih pet utakmica.

Prvi Barcin pratioc Atletico Madrid doživio je najteži poraz sezone u San Sebastianu, gdje ih je Real Sociedad pregazio rezultatom 3:0.

Prvi gol na utakmici viđen je u 27. minuti kada je Willian Jose zabio za 1:0, da bi preostala dva pogotka postigao Juanmi u 80. i 92. minuti susreta.

Nakon 33 kola, Atletico je i dalje drugi ali sada sa čak 12 bodova manje od Barcelone i do kraja će pokušati barem sačuvati tu poziciju, jer od titule nema ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad je vezao svoju treću uzastopnu pobjedu i sada je 11. sa 43 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi