Ovo je već bolje: La Liga zvanično potvrdila termin El Clasica

Prošli se igrao u podne...

Ovo je već bolje: La Liga zvanično potvrdila termin El Clasica

Početkom narednog mjeseca na rasporedu je još jedan El Clasico, još jedan okršaj Barcelone i Real Madrida koji će se pratiti širom svijeta.

Dva zakleta rivala sastat će se u 36. kolu španskog prvenstva, a zvanični termin utakmice će biti nedjelja, 6. maj s početkom u 20:45 sati.

Ako se sjetimo da je posljednji El Clasico, najviše zbog komercijalnih razloga i gledateljstva u Kini i ostalim dalekim zemljama svijeta, odigran na Nou Campu s početkom u podne (12:00 CET), možemo reći da je povratak 'normalnom' noćnom terminu stvar za pohvalu.

Ono što će ipak izostati je (preveliki) rezultatski značaj utakmice, s obzirom da bi Barcelona do tada već trebala osigurati titulu prvaka dok je Real Madrid odavno bez šansi za odbranu naslova. O prestižu ne treba trošiti riječi, toga će uvijek biti i s tog aspekta sigurno slijedi novo spektakularno nadmetanje Messija i Ronalda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako do utakmice ima još dostavremena, tenzije su već počele da rastu jer je Zidane nedavno najavio da njegovi fudbaleri neće dočekati rivale aplauzom pri izlasku iz tunela na teren.

Barcelona trenutno ima 83 boda i na prvom je mjestu, dok je Real treći sa 68 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi