Simeoneov Atletico gazi redom: Pala i Sevilla!

La Liga

Simeoneov Atletico gazi redom: Pala i Sevilla!

E. Škorić

Atletico Madrid juriša prema tituli i ne popušta na tom putu.

Madriđani su večeras na Wanda Metropolitanu slavili s 2:0 protiv Seville i to im je bila peta uzastopna pobjeda u La Ligi i sada su uvjerljivo lideri sa 41 bodom. Real ima četiri manje i dvije utakmice manje...

Angel Correa je trasirao put ka pobjedi Jorgandžijama golom u 17. minuti.

Nakon toga, Sevilla je imala incijativu, napadala većim dijelom meča, ali je Atletico strpljivo čekao šansu iz kontre i dočekao ju je u 76. minuti, kada je Saul postigao gol za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico svoj pohod ka titulu nastavlja gostovanjem Eibaru, dok će Sevilla bodove u borbi za prve četiri pozicije potražiti kod Alavesa.

Top Komentari

Ecosport
Real ima 4 manje boda i 2 utakmice više od Atletica. Napiši rečenicu kako treba brate.
12 0
Prof.Dr.NocniJahac
Ove godine stvarno mogu do titule .. samo ako ovako nastave .. drago bi mi bilo zbog Simeonea
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi