Atletico siguran kući protiv Levantea

Španska La Liga

Atletico siguran kući protiv Levantea

Fudbaleri Atletico Madrida porazili su danas na domaćem stadionu bez većih problema Levante sa sigurnih 3:0 u okviru španske La Lige.

Iako Atletico već odavno nema šansi kada je u pitanju borba za titulu, izabranici Diega Simeonea očito žele skupiti što veći broj bodova i ostati na drugoj poziciji ispred gradskog rivala Reala.

Današnju utakmicu su odigrali na veoma visokom nivou, a poveli su u 33. minuti preko Corree sa 1:0. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U nastavku susreta još dva gola u mreži gostiju. Prvo je Griezmann u 48. minuti povisio na 2:0, da bi pred sami kraj utakmice Fernando Torres postavio konačan rezultat meča.

Ekipa Atletico Madrida sada ima 71 bod i nalazi se na drugoj poziciji, dok je Levante ostao jedno mjesto iznad opasne zone sa pet bodova više od Deportivo La Corune.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti