El Nino odabrao tim, ali novac je problem
Foto: EPA

Torres na odlasku

El Nino odabrao tim, ali novac je problem

Midhat Šljivak

Legendarni španski napadač Fernando Torres (34) najavio je odlazak iz Atletica na kraju sezone.

El Nino se odlučio po drugi put oprostiti od voljenog Atletica, a karijeru bi trebao nastaviti u američkoj MLS ligi.

Nekoliko američkih timova je pokazalo interesovanje za Torresa, ali najveći favorit za njegov potpis je ekipa Chicago Firea.

Oni će pokušati da iskoriste prijateljstvo između trenera tima Veljka Paunovića i Torresa koji su bili saigrači u madridskom timu, a za sada je jedini problem njegova plata.

Torres traži godišnju platu od četiri miliona dolara. Chicago mu nudi dva i za sada to jedino koči potencijalni dogovor.

Ako ipak do potpisa dođe Torres će se u američkom timu pridružiti nekadašnjem reprezentativcu Njemačke Bastiana Schweinsteigeru koji već drugu sezonu igra u dresu ovog tima.

El Nino je u karijeri je pored Atletica igrao još za Liverpool i Chelsea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi