Atletico slavio na Poljudu, osam hiljada navijača uz pjesmu ispratilo Hajdukove nade
FOTO: HNK Hajduk

Penal lutrija donijela prolaz dalje Špancima

Atletico slavio na Poljudu, osam hiljada navijača uz pjesmu ispratilo Hajdukove nade

S. Mlaćo
Pred više od osam hiljada navijača na Poljudu juniori Hajduka remizirali su danas protiv Atletico Madrida (0:0) u okviru šesnaestine finala Omladinske Lige prvaka, te je pobjednik odlučen nakon izvođenje jedanaesteraca. Slavili su gosti iz Španije.

Bila je to vatrena atmosfera, a pred sami kraj prvog dijela Poljud je proključao. Bh. dragulj Filip Čuić je pogodio prečku, a nakon gužve lopta je odsjela u mreži.

Ipak, pogodak je poništen, a navodno zbog faula na golmanu. Mora se reći da je situacija blago rečeno diskutabilna i da su Splićani prema mišljenju mnogih oštećeni.

Čuić je nakon protesta dobio i žuti karton.

U nastavku tvrda utakmica, igralo se oprezno, te se na kraju pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Na kraju je Atletico slavio 3:2, jer su Splićani čak dva puta pogađali stativu.

Ipak, Poljud je svoje ljubimce nagradio aplauzima, dok su gosti znali proslaviti prolaz dalje.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi