Hajduk u ponoć navijače bacio u trans i predstavio fantastično pojačanje!

Kalinić se vratio na Poljud

Hajduk u ponoć navijače bacio u trans i predstavio fantastično pojačanje! · Zvanično

E. Čaušević

Hajduk je sinoć u ponoć oduševio svoje navijače potvrdom velikog pojačanja.

Klub s Poljuda se u ponoć oglasio na zvaničnoj stranici i potvrdio dolazak velikog pojačanja, a riječ je o iskusnom napadaču Nikoli Kaliniću.

Ovaj 34-godišnjak u Hajduk stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Veronom i sigurno je da će biti ogromno pojačanje u napadu splitskog kluba.

Kalinić je ponikao u dresu Hajduka, a za prvi tim zaigrao je još 2006. godine. U dresu Hajduka odigrao je 79 mečeva u svom prvom mandatu i uspio je zabiti čak 44 gola, a onda je na ljeto 2009. godine prešao u Blackburn za sedam miliona eura.

Nakon što je u inostranstvu proveo skoro 13 godina odlučio je da je vrijeme za povratak u Split, te ćemo ga u nastavku sezone gledati u dresu Hajduka.

Dobro došao doma: Nikola Kalinić je ponovno bijela devetka!

"Povratak u Hajduk poseban je trenutak u mom životu. Potpisivao sam ugovore s brojnim klubovima, velikim klubovima, igrao za njih, ali Hajduk je za sve nas koji smo odrasli ovdje najveći i za njega smo emotivno vezani", rekao je Kalinić i dodao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ovo je mjesto gdje sam odrastao, mjesto na kojem sam stekao nogometnu afirmaciju, na koncu tu sam se rodio i tu su moji ljudi. Dat ću sve od sebe da zadržimo ovaj trenutak, da zajedno razveselimo sve koji dišu za Hajduk i što duže zadržimo ovaj trenutak i trenutnu emociju koja vlada oko kluba".

U prvom dijelu sezone Kalinić je u dresu Verone odigrao 14 mečeva u Seriji A, te je postigao četiri gola i dodao dvije asistencije.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Za koju god ovako i Dzeko u Zelju
5 1
Salgijica
Hajduk sila.. ove godine titula se mora uzet
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi