To bi bilo to: "Pali" su prvi klubovi iz Španije i Italije, Super liga je totalno krahirala
FOTO - EPA

Atletico odustao

To bi bilo to: "Pali" su prvi klubovi iz Španije i Italije, Super liga je totalno krahirala

A. Beganović

Atletico Madrid je prvi španski klub koji je i zvanično napustio Super ligu, projekat 12 bogatih klubova koji je za samo 48 sati doživio totalni krah. Stopama Atletica krenuo je i Inter.

Nakon što je kasno sinoć šest engleskih klubova napustilo Super ligu postalo je jasno da od novog klupskog evropskog takmičenja kojeg ne bi vodila UEFA neće biti ništa.

Iako je jedan od idejnih tvoraca Super lige, predsjednik Reala Florentino Perez i nakon odustajanja klubova sa Otoka tvrdio da preostalih šest "odmetnika" nastavlja sa projektom, sada je jasno da od toga neće biti ništa.

Atletico Madrid i Inter su i službeno odustali od Super lige, a svoje navijače i ljubitelja fudbala o tome su obavijestili službenim saopštenjima.

"Upravni odbor Atletica na sastanku održanom jutros, odlučio je službeno obavijestiti Super ligu i ostale klubove osnivače da odustaje od projekta. U ponedjeljak smo donijeli odluku da se pridružimo ovom projektu kao odgovor na okolnosti koje danas više ne postoje", istakli su iz Atletica.

"Prva ekipa i trener su pokazali zadovoljstvo odlukom kluba, shvaćajući da sportske zasluge moraju prevladati nad bilo kojim drugim kriterijima", dodali su iz Atletica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, sinoć su od Super lige odustali Manchester City, Arsenal, Tottenham, Manchester United, Chelsea i Liverpool tako da je od 12 klubova u ovom projektu ostalo šest.

No, čini se da će tokom dana i iz Juventusa, Reala, Milana i Barcelone krenuti stopama Atletica te da će javno odustati od Super lige.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

IMPERATOR
Gdje je bio takav rezon kad su potpisali učešće u Superligi? Sad svi glume neko poštenje i veličaju sportske vrijednosti. De ba, svih 12 klubova potpisnica treba da budu kažnjeni nekom vrstom suspenzije i tačka!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi