Atletico teškom mukom pobijedio Leganes i nastavio potjeru za Barcelonom
Saul je bio strijelac jedinog gola na utakmici

Tim iz Madrida i dalje vodi bitku za naslov sa Kataloncima

Atletico teškom mukom pobijedio Leganes i nastavio potjeru za Barcelonom

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Atletico Madrida su u 27. kolu španske Primere na svom terenu savladali Leganes sa 1:0.

Atletico je želio stići do nove pobjede i nastaviti utrku sa Barcelonom za naslov prvaka pa su krenuli sa napadima od prve minute, ali u prvom poluvremenu nisu uspjeli stići do pogotka pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Već na samom startu drugog poluvremena Atletico je stigao do vodstva. Dosuđen je penal za domaće, Saul je uzeo loptu i izveo ga, ali je golman gostiju odbranio. Na sreću Saula lopta se odbila ponovo do njega pa je ipak postigao gol i doveo Atletico do vodstva.

Pokazalo se da je ovo na kraju bio i gol za pobjedu s obzirom da se rezultat do kraja nije mijenjao pa je ostalo 1:0 za Atletico. Ekipa iz Madrida sada ima 56 bodova i utakmicu više od Barcelone koja je na prvom mjestu sa 60 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi