UEFA donijela odluku o kazni za Diega Simeonea!

Ponovo se "provukao"

UEFA donijela odluku o kazni za Diega Simeonea!

Endin Čaušević

UEFA je nedavno saopštila da je pokrenuta istraga oko ponašanja trenera Atletico Madrida, Diega Simeonea, na utakmicu protiv Juventusa.

Atletico Madrid je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pred svojim navijačima pobijedio Juve sa 2:0, a Simeone je bio u centru pažnje zbog proslave prvog gola svog tima.

Argentinski stručnjak se okrenuo prema tribinama i uhvatio za testise, a poslije meča je objasnio da se jednostavno nije mogao suzdržati. UEFA je odmah pokrenula istragu zbog ovog slučaja, te su mnogi očekivali žestoku kaznu.

Međutim, Simeone se još jednom izvukao jer je UEFA danas objavila da će biti samo novčano kažnjen, te da od suspenzije neće biti ništa što se sigurno neće svidjeti čelnicima Juventusa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Simeone je na kraju kažnjen sa 20.000 eura, te je dobio upozorenje da će naredni put biti suspendovat ako se ponovi slična stvar. Revanš utakmica između Juventusa i Atletica igra se narednog utorka u Torinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi