Atletico u finišu do pobjede nad Gironom
EPA

Slijedi duel na Camp Nou

Atletico u finišu do pobjede nad Gironom

Fudbaleri Atletico Madrida došli su do pobjede nad Gironom u meču 30. kola LaLige.

Jorgandžije su na Wanda Metropolitano stadionu na kraju slavile rezultatom 2:0, a iako u prvom dijelu nije nedostajalo prilika i s jedne i s druge strane, mreže su mirovale sve do samog finiša utakmice.

Prvi pogodak na meču je viđen tek u 76. minuti kada je Godin nakon odbijene lopte pogodio praznu mrežu golmana gostiju.  Kako se utakmica primicala kraju Atletico je stezao sve više obruč, a takav pristup je Jorganžijama donio novi gol u sudijskoj nadoknadi. Za, ispostavit će se, konačnih 2:0 pobrinuo se Griezmann.

Atleticu je ovo bila peta pobjeda u posljednjih šest utakmica, što svakako daje razlog za optimizam Simeoneovim izabranicima pred duel sa Barcelonom koji se igra sljedećeg vikenda na Camp Nou.

Iako madridski klub od vodeće Barcelone sada dijeli sedam bodova, nada umire posljednja, bar kod Simeonea koji je prije nekoliko dana izjavio da trka za titulu nije gotova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi