Atleticu odbijena žalba, ne mogu registrovati igrače?
Foto: EPA

Ništa od velikih pojačanja ovog ljeta

Atleticu odbijena žalba, ne mogu registrovati igrače?

Midhat Šljivak

Atletico Madrid kažnjen je od strane Svjetske fudbalska federacije (FIFA) zabranom transfera do januara 2018. godine. 

Oni su kažnjeni zbog ilegalnog potpisivanja maloljetnih igrača, pa im je FIFA stavila veto na transfere, što znači da ne mogu registrovati igrače do januara 2018. godine.

Prema istrazi koja je sprovedena, Atletico je umiješan u čak 65 slučajeva ilegalnog potpisivanja igrača, pa je kazna od FIFA-e sasvim očekivana.

Atletico je već podnio žalbu na kaznu, ali prema izvještajima iz Španije, ona je odbijena i tako Jorgandžije ovog ljeta neće moći registrovati igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To bi im moglo predstavljati veliki problem, posebno zbog činjenice jer su dogovorili dolazak Alexandrea Lacazettea i on vjerovatno neće htjeti da čeka 2018. godinu da bi mogao zaigrati.

Uskoro će sve oko žalbe madridskog tima biti javno objavljeno, a ovo veoma podsjeća na slučaj Barcelone, koji su kažnjeni prije dvije godine i nisu mogli da registruju igrače do januara 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije