Atsu prva akvizicija Beniteza za narednu sezonu
Foto: EPA

Nakon posudbe iz Chelseaja postaje igrač Newcastlea

Atsu prva akvizicija Beniteza za narednu sezonu

Trener Newcastle Uniteda Rafa Benitez je počeo kreirati ekipu za narednu sezonu Premier lige, nakon što su Svrake uspjele izboriti povratak u najelitniji rang engleskog fudbala.

A prvi igrač koji će potpisati ugovor sa Newcastleom je Christian Atsu, koji je i igrao veliku ulogu u povratku ekipe sa St. James Parka u Premier ligu.

Naime, Christian Atsu je ovu sezonu proveo u Newcastleu kao posduđen igrač Chelseaja, a sada su u ovoj ekipi odlučili iskoristiti opciju u ugovoru i otkupiti Atsua.

Ekipa sa sjevera Engleske će Chelseaju isplatiti 6.2 miliona funti nakon čega će Atsu postati njihov igrač.

Atsu je ove sezone igrao ključnu ulogu u Newcastleu, i uveliko pomogao njihvom povratku među elitu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj fudbaler iz Gane je u Chelsea stigao prije četiri godine, ali u londonskoj ekipi se nije uspio nametnuti, tako da nije zabilježio ni jedan nastup u prvom timu Plavaca.

On je, pak, u dresu Newcastlea ove sezone odigrao 35 utakmica, postigavši i pet golova, a čini se da su njegove partije ubijedile Beniteza da ga vrijedi zadržati na St. James Parku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi