Auba proživljava golgotu nakon sramote Gabona

Tjeraju ga iz reprezentacije

Auba proživljava golgotu nakon sramote Gabona

Edmir Škorić

Navijači gabonske reprezentacije u očaju traže od Pierre-Emericka Aubameyanga da se povuče iz tima.

Zvijezda Arsenala nije previše pomogla Gabonu, koji je svoje mjesto na Afričkom kupu nacija prepusto Burundiju, s kojim je jučer remizirao (1:1).

"Objavite međunarodnu penziju za Aubameyanga", napisao je jedan navijač u očaju.

"Gabon je više puta slavio bez Aubameyanga u protekle tri godine. Kolektivni napor uvijek je bolji od individualnog kvaliteta", ističe jedan od navijača.

Drugi je komentarisao: "Aubameyang je pravio svu tu buku oko toga da li će igrati za Gabon ili ne, a odigrao je katastrofalno kada ga njegova zemlja najviše trebala. Ostani u Londonu".

"Napusti reprezentaciju. Zbogom i hvala", još jedna je od poruka na društvenim mrežama.

"Želim da nogomet postane profesionalniji u Gabonu. To je ono što igrači zaslužuju. Izuzetno sam razočaran ponašanjem određenih ljudi - kako u FA u Gabonu, tako i na višim pozicijama", prethodno je Aubameyang kritikovao Gabonski fudbalski savez i čini se da bi ovo mogao da bude njegov kraj u selekciji.

Top Komentari

zvjezdan10
Može li neko prevesti ovu fantastičnu i nama napismenim nedokučivu rečenicu ? Drugi je komentarisao: "Aubameyang je pravio svu tu buku oko toga da li će igrati za Gabon ili ne samo da će ispustiti klasu katastrofe kada ga njegova zemlja najviše treba. Ostani u Londonu".
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi