Xavi ga se riješio na ljeto, a sada hoće da ga vrati: La Liga je sve stopirala

Ne može da vrati Gabonca

Xavi ga se riješio na ljeto, a sada hoće da ga vrati: La Liga je sve stopirala

Eldar Ganibegović

Barcelone je ljetos odradila sjajan prijelazni rok. Dovela je igrače poput Lewandowskog, Raphinhe i Kessijea, a cijenu je na kraju, između ostalih, platio Pierre-Emerick Aubameyang.

Avantura nekadašnjeg reprezentativca Gabona na Camp Nouu tako je završena nakon samo jedne polusezone i morao je da potraži novi klub.

Skrasio se u Chelseaju, no dolazak u londonski klub je, čini se, bio greška karijere. Skoro da nikako ne igra, a jučer je saznao nove loše vijesti.

Naime, nakon što je Chelsea u januaru doveo masu novih igrača, Aubameyang je izostavljen sa spiska prijavljenih igrača za Ligu prvaka.

Slamka spasa za njega je, vjerovali ili ne, ponovo mogla biti Barcelone, no od toga na kraju nije bilo ništa. 

Oglasi

Naime, kako prenose inostrani mediji, Barcelona je pokušala proteklog januara da u svoje redove vrati Aubameyanga koji je ljetos otišao za 12 miliona eura u Chelsea.

Španski mediji pišu da je na njegovom dolasku insistirao lično Xavi Hernandez, no želja trenera "ponosa Katalonije" nije mogla biti ispunjena.

Klub pod vodstvom Joana Laporte je nadmašio gornju granicu plata koju je nametnula La Liga, te je stoga nemoguće bilo dovesti novo pojačanje i registrovati ga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aubameyang je tako primoran provesti ostatak sezone u Chelseaju, no navijači Barcelone sigurno se više raduju priči oko povratku Lionela Messija, nego Aubameyanga. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi