Aubameyang golom proslavio jubilej u Borussiji
Foto: EPA

Odigrao 100. utakmicu

Aubameyang golom proslavio jubilej u Borussiji

Borussia je u 5. kolu Bundeslige protiv Freiburga došla do treće uzastopne ligaške pobjede (3:1).

Strijelac prvog pogotka na utakmici bio je Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang, koji je u 45. minuti zabio za 1:0.

Aubameyang je novim golom proslavio svoj jubilej u dresu Borussije Dortmund. Za brzonogog napadača je duel sa Freiburgom bio 100. meč za Borussiju, za koju je do sada postigao 59 golova.

Kada je riječ o ovoj sezoni, Gabonac je već na cifri od pet ligaških pogodaka i izjednačen je sa Lewandowskim na vrhu liste strijelaca u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pierre-Emerick Aubameyang (27) je prije dolaska u Dortmund 2013. godine nastupao za Saint-Etienne, Monaco, Lille, Dijon i Milan.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi