Aubameyang ima poseban zahtjev za Emeryja: "Moraš to da uradiš"

Gabonac je bio jasan

Aubameyang ima poseban zahtjev za Emeryja: "Moraš to da uradiš"

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala nisu baš na najbolji način otvorili novu sezonu Premiershipa jer su prethodnog vikenda poraženi na domaćem terenu od Manchester Cityja sa 2:0.

Aktuelni prvak Engleske lakše od očekivanog uspio je da dođe do pobjede i prvih bodova u sezoni, dok s druge strane u Arsenalu nisu mogli biti zadovoljni igrom na terenu. Od Topnika se ove sezone očekuje mnogo, a veliki pritisak je na Uniaju Emeryju koji je preuzeo Arsenal nakon 22-godišnje ere Arsenea Wengera.

Sigurno da se u Arsenalu najviše očekuje od Pierre-Emericka Aubameyanga koji je početkom godine stigao kao veliko pojačanje iz Dortmunda. Aubameyang je prvi izbor španskog stručnjaka iako na klupi ima i Alexandrea Lacazetta. No, nakon meča sa Cityjem Aubameyang je imao zanimljiv prijedlog za svog trenera.

"Volio bih da Lacazette igra sa mnom u vrhu napada. Zaista imao jako dobar odnos i ono nešto što je potrebno dvojici napadača za saradnju. Protiv Cityja smo bili opasniji kada smo obojica igrali i nadam se da će Emery to vidjeti. Mislim da trener mora obojicu staviti u početni tim", rekao je Aubameyang.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije