Aubameyang je odbio Barcelonu, Arteta objasnio i zašto

Produžio vjernost Topnicima

Aubameyang je odbio Barcelonu, Arteta objasnio i zašto

E. Škorić

Menadžer Arsenala Mikel Arteta presretan je što je Pierre-Emerick Aubameyang odlučio potpisati novi ugovor s londonskim klubom.

Aubameyang je bio blizu prelaska u Barcelonu, ali je na kraju prihvatio da ostane dio Arsenalovog projekta i on je svakako jedan od ključnih ljudi u istom.

"Ostaje jer imamo nevjerojatnu momčad, fantastične ljude i osjeća ljubavi od strane navijača", kazao je Arteta, pa je dodao:

"Zašto nije otišao u Barcelonu? Zato što je naš klub jednako velik kao i Barcelona. Moramo biti sigurni da naši igrači vjeruju u ovaj projekat. Auba zna da ovdje ima sve što mu treba i zato je ostao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gabonac je potpisao ugovor do ljeta 2023. godine i, zajedno s Mesutom Ozilom, sa sedmičnom zaradom od 385.000 funti postao je najplaćeniji igrač tima iz sjevernog Londona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gallardo.la
Bravo igracino, napasti titulu ove godine. Izgleda da je raja zaboravila kakav je klub Arsenal.
4 0
Miskolizac
Nije to razlog,nego mu je BIJEDNA Barcelona ponudila vjerovatno manje novca nego sto ce dobiti u Arsenalu, jer svi znamo da Barcelona nema solventan racun, zato Arteta, samo budala vjeruje u sto ti izjavljujes.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi