Zbog malarije prošao pakao: "Najgori trenutak u mom životu, izgubio sam četiri kilograma"

Uspio da se oporavi

Zbog malarije prošao pakao: "Najgori trenutak u mom životu, izgubio sam četiri kilograma"

E. Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang vratio se na teren krajem prošlog mjeseca nakon što je proživio pravu dramu.

Naime, Aubameyang je propustio četiri utakmice Arsenala prošlog mjeseca jer se zarazio malarijom dok je bio na reprezentativnom okupljanju u Gabonu.

Aubameyang se po povratku u London osjećao jako loše, te se javio doktorima kako bi pokušao shvatiti šta nije u redu. Uskoro su mu objasnili da ima malariju i da mora nekoliko dana provesti u bolnici.

Tada se napadač Arsenala zahvalio doktorima što su ekspresno reagovali i uspjeli da otkriju njegov problem koji mu je nekoliko sedmica pravio problem.

Aubameyang se prije sedam dana vratio u sastav Arsenala i igrao je protiv Villarreala prvi meč polufinala Evropske lige. Arsenal sutra igra revanš na svom terenu, a na press konferenciji pojavio se upravo Gabonac.

Iskusni napadač je govorio o svom zdravstvenom stanju i poručio je da je sada sve u redu. Međutim, priznao je da je to bio pravi pakao za njega.

"Osjećao sam se jako, jako loše. Mislim da je to bio najgori trenutak u mom životu jer mi je bilo baš teško i loše. Tri dana zaredom sam imao groznicu cijeli dan i cijelu noć. To jednostavno nije prestajalo i baš sam se prepao", rekao je Aubameyang i dodao.

"Lijekovi mi nisu pomogli. Nakon toga sam otišao doktorima i znao sam da moram u bolnicu. Putovao sam u Afriku i znao sam da to možda ima neke veze. Ostao sam tri dan u bolnici i mislim da sam smršao četiri kilograma. To je bio jako loš trenutak i mislim da se porodica prepala kada su me vidjeli takvog. Dobio sam dobre tretmane od doktora i sretan sam što smo reagovali u pravom trenutku. Ponekad kod malarije ako ne reaguješ odmah možeš imati velike probleme".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Aubameyang se protiv Villarreala vratio na teren, a igrao je i za vikend protiv Newcastlea kada je bio strijelac jednog gola u pobjedi svog tima rezultatom 2:0 na St. James Parku.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
serete nije covjek nista rekao samo o ispadanju od viljareala, avi ko dzukele jedva cekate da se ujedate,cak ovaj bolesnik mu zeli bolest u familiji ,sram te bilo nisi ni procito njegov komentar nego odovog drugog moraliste i popa,
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije