Aubameyang je mnoge iznenadio izborom novog kluba

Neće u Saudijsku Arabiju

Aubameyang je mnoge iznenadio izborom novog kluba

S. Mlaćo

Francuski Marseille potvrdio je sjajan transfer.

Naime, ovaj klub je angažovao napadača Pierrea Emericka Aubameyanga koji je stigao iz Chelseaja.

Chelsea ga je pustio bez odštete, a popularni Auba je potpisao ugovor do 2026. godine.

Potvrdio je to Fabrizio Romano, a ranije se špekulisalo da će i on put Saudijske Arabije, no sada je jasno da se to neće desiti.

Sjajni Gabonac je svojevremeno bio jedan od najopasnijih igrača Evrope, pogotovo dok je igrao za Arsenal, no očekivalo se mnogo više.

Oglasi

U posljednje vrijeme je imao skromnu minutažu, skoro su su i zaboravili na njega, pa je morao okrenuti u nove izazove te pokušati vratiti se 'u život'.

Marseille je ovog ljeta ostao bez bh. reprezentativca Seada Kolašinca koji se odlučio za odlazak u Atalantu.

Nisu u redovima francuskog tima dugo tugovali i sjedili skrštenih ruku, pa je iz Atletico Madrida stigao Renan Lodi.

Brazilac je klubu iz glavnog grada Španije plaćen 13 miliona eura, što i nije mala cifra za klub poput Marseillea.

On je minule sezone igrao na posudbi u Nottingham Forestu, a član Atletico Madrida je od 2019. g odine kada je za nešto manje od 22 miliona eura stiga iz brazilskog Atletico Paranaensea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U engleskoj Premier ligi Lodi je prošle sezone nastupio 28 puta i upisao jednu asistenciju, dok je u EFL Cupu nastupio četiri puta i postigao jedan pogodak.

Kada je učinak u Atletico Madridu u upitanju, upisao je u dresu Jorgandžija 118 nastupa, te postigao šest pogodaka uz deset asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi