Velikan razočaran zbog Kolašinca: "Trebao nam je barem reći"
Foto: AFSP/EFE

Oni su mu nudili premalo

Velikan razočaran zbog Kolašinca: "Trebao nam je barem reći"

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac (30) karijeru nastavlja u Italiji. Naredne sedmice bh. fudbaler će finalizirati ugovor s Atalantom i potpisat će ugovor s ovim timom. U Marseilleu su se nadali kako će Sead ostati u klubu i ljuti su jer im uopšte nije rekao da je u završnoj fazi pregovora s timom iz Bergama.

Sead Kolašinac karijeru nastavlja u Italiji. Bh. defanzivac dogovorio je transfer u Atalantu i put Bergama će naredne sedmice kako bi kompletirao ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Tako će 30-godišnji fudbaler nakon godinu i po napustiti Marseille, a rukovodstvo ovog kluba je poprilično ljuto na reprezentativca Bosne i Hercegovine jer im nije rekao da je u završnoj fazi pregovora s Atalantom.

Kolašincu je Marseille nudio produžetak saradnje. Ipak, cifra je bila premala, mnogo manja od one koju je nudio italijanski klub, pa za Kolašinca i menadžera nije bilo dileme gdje će nastaviti karijeru.

"Marseille nije sretan što im Sead Kolašinac nije rekao za pregovore s Atalantom. To je sasvim logično jer ipak su oni ti koji su mu nudili novi ugovor", piše francuski novinar Sebastien Denis i dodaje:

Oglasi

"Cifra koju su nudili za nastavak saradnje bila je mnogo manja od očekivane. Večeras mu ugovor ističe, ali su u Marseilleu barem očekivali da im kaže da je u pregovorima s drugim klubom", istakao je Denis.

Sead Kolašinac je dres Marseillea obukao u januaru 2022. godine. Odigrao je ukupno 41 meč za velikana s Velodromea i postigao je četiri pogotka.

Kolašinac se u proteklim danima povezivao s turskim ekipama Fenerbahče i Trabzonspor. Ipak, na kraju će završiti u Seriji A i obući će dres tima iz Bergama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, karijeru je bh. defanzivac počeo u redovima njemačkog Schalkea, a igrao je još za londonski Arsenal iz čijih je redova i došao u Francusku.

Sead Kolašinac je standardan član i reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je nastupio 53 puta.

Top Komentari

Chesa
Bravo Seo
3 0
MaDaj
Pazi komedije … ističe ti ugovor, mi ti ponudili sitnicu, rekao si ne, sad smo totalno šokirani sto po isteku ugovora odlazis hahahahha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi