Dani Alves upetljao prste u razmjenu Arthur-Pjanić, ali nikome nije jasno ko ga je angažovao

Igrač Barce se odjednom predomislio

Dani Alves upetljao prste u razmjenu Arthur-Pjanić, ali nikome nije jasno ko ga je angažovao

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da su Barcelona i Juventus konačno dogovorili transfer Arthura Mela u koji će biti uključen i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Mundo Deportivo danas je objavio da su klubovi nakon nekoliko sedmica pregovaranja konačno postigli dogovor, te da će sve biti ozvaničeno u naredna dva dana.

Glavni problem bio je Arthur koji je odbijao transfer u Juventus, ali se Brazilac predomislio i pristao je da bude dio razmjene. Tako će u suprotnom pravcu doći Pjanić kome je uvijek bio san da obuče dres katalonskog kluba.

No, poznati španski novinar Gerard Romero danas je saopštio da je i bivši igrač Barcelne i Juventusa, Dani Alves, imao upetljane prste što se tiče ovog transfera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je objavio da je Alves obavio nekoliko razgovora s Arthurom i da ga je uvjerio da će za njega odlazak u Juventus biti pravi potez. Arthur se upravo nakon razgovora s Alvesom predomislio, ali nije jasno da li je Barcelona ili Juventus angažovao Alvesa da uvjeri Arthura da pristane na transfer.

Alves je osam godina igrao u dresu Barcelone, a potom je jednu sezonu proveo u Juventusu. Na koji način je uvjerio Arthura da će mu bolje biti u Juventusu nego u Barci ostaje tajna.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...citajuci komentare ovih debilnih navijaca Barcelone po drustvenim mrezama sve mi se cini da ce ovaj transfer Pjanicu biti velika greska...poznato je da za Barcelonu navijaju osobe sa posebnim potrebama i djeca sa poteskocama u razvoju koji se bas i ne razumiju u fudbal,ali obozavaju da komentarisu isti...tako da imamo mnostvo tih likova koji pisu kako je Pjanic osrednji igrac i slicno...bojim se da ce nakon prve lose utakmice ispasti najveci krivac za losu igru cijele ekipe...kud ces daje kad jednog Rakitica koji je odigrao neke fenomenalne utakmice svrstavaju medju najgore veznjake koji su igrali u klubu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi