Arsene Wenger konačno odlazi?
Nedodirljivi Wenger ima ugovor do 2019. godine.

Postoji i favorit za mjesto menadžera

Arsene Wenger konačno odlazi?

Midhat Šljivak

Francuski stručnjak Arsene Wenger (68) mogao bi konačno napustiti klupu Arsenala. Wenger je na klupi Topnika već više od dvije decenije. Klub je preuzeo 1996. godine, ali navijači londonskog kluba već odavno traže njegov odlazak.

To bi se na kraju sezone moglo i desiti. Iako je ugovorom sa klubom vezan do 2019. godine, Francuz navodno sve više razmišlja o odlasku i Arsenal bi konačno mogao dobiti novog menadžera.

Prema informacijama engleskih medija, najbliži klupi ekipe sa Emiratesa je aktuelni selektor reprezentacije Njemačke Joachim Low. On je najavio odlazak sa ovog mjesta nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji i navodno je jako blizu posla u Arsenalu.

Iako se sa Lowom ranije povezivao i Real Madrid, od toga neće biti ništa. On će, kako stvari stoje, dobiti šansu u timu iz Londona kojeg će pokušati dovesti do titule koju Arsenal čeka od 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo bi svakako veoma interesantno vidjeti Lowa na klupi nekog kluba. Sjajni 57-godišnji stručnjak nije radio u klupskom fudbalu još od 2004. godine kada je završio saradnju sa Austrijom iz Beča, a dvije godine kasnije postao je selektor reprezentacije Njemačke koju je 2014. godine vodio do titule prvaka svijeta.

U klupskoj karijeri najveći uspjeh mu je osvajanje DFB kupa 1997. godine sa Stuttgartom, te austrijske Bundeslige 2002. godine sa Tirolom iz Innsbrucka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi