Aubameyang objasnio kako ga je Mkhitaryan nagovorio da dođe u Arsenal

Nije mogao da odoli

Aubameyang objasnio kako ga je Mkhitaryan nagovorio da dođe u Arsenal

Endin Čaušević, foto: EPA

Pierre-Emerick Aubameyang posljednjeg dana januarskog prelaznog roka odlučio je napustiti Borussiju Dortmund i karijeru nastaviti u dresu Arsenala.

Gabonac je već na debiju za londonski klub postigao gol i pokazao da će biti veliko pojačanje. Aubameyang je imao nekoliko bogatih ponuda iz Kine, ali i od evropskih klubova, no na kraju je odlučio da potpiše za Arsenal.

Aubameyang je za engleske mediji izjavio da je Henrikh Mkhitaryan glavni "krivac" što je na kraju izabrao Arsenal. Mkhitaryan je samo nekoliko dana prije došao na Emirates i očito je da mu nije dugo trebalo da uvjeri nekadašnjeg saigrača iz Dortmunda da i on dođe u Arsenal.

"Zvao me nekoliko puta i pitao da li ću doći. Mene je zanimalo da li je on potpisao i rekao mi je da je sve završeno i da ide u Arsenal. To je bio glavni faktor što sam i ja na kraju došao. To je kao ponovni susret s bratom, igrali smo u prošlosti i sretan sam što smo ponovo u istom timu", rekao je Aubameyang.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti