Stižu prve kritike i to od bivšeg saigrača: Aubameyang je pogriješio!

Gundoganu se ne sviđa potez Gabonca

Stižu prve kritike i to od bivšeg saigrača: Aubameyang je pogriješio!

Pierre-Emerick Aubameyang je posljednjeg dana januarskog prelaznog roka napravio veliki transfer iz Borussije Dortmund u Arsenal, koji je bio vrijedan čak 63.7 miliona eura.

Na svojoj prvoj utakmici za Topnike, Gabonac se upisao u strijelce u pobjedi 5:1 protiv Evertona i time je pokazao da će predstavljati pojačanje za ekipu Arsenea Wengera, ali ima i onih koji smatraju da je pogriješio što je pristao na ovaj transfer. Doduše, iz nekih drugih razloga.

Prve kritike za Aubameyanga stižu od Ilkayja Gundogana, njegovog bivšeg saigrača iz Borussije Dortmund a danas fudbalera Manchester Cityja, koji je izjavio da Gabonac nije trebao napuštati njemački klub u sred sezone.

"Aubameyang je pogriješio što je otišao iz Dortmunda na polusezoni. Nisam siguran da bih postupio kao on, iako sam i ja bio na meti kritika navijača kada sam napuštao Borussiju. Mada, ja to djelomično i razumijem", započeo je Gundogan, te nastavio:

"Borussia je izgubila veoma dobrog igrača, a mislim i da je njegov odlazak gubitak za Bundesligu kao ligu u cjelini. Šteta je što se sa klubom rastao na pomalo ružan način, a vjerovatno ni njemu nije bilo lako iz dana u dan čitati negativne stvari vezane za svađe, suspenzije i slično. Mislim da ga je to i kočilo u dobroj mjeri".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da će Borussia i bez Aubameyanga biti snažna. Zaista bih volio kada bi se plasirali u Ligu prvaka, držim im fige", zaključio je Gundogan.

Ilkay Gundogan je Borussiju napustio na ljeto 2016. godine kada je za 27 miliona eura prešao u Manchester City, s kojim je potpisao ugovor do 2020.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi