Aubameyang odveo Topnike do pobjede
(Foto: EPA) Aubameyang je nakon kraćeg golgeterskog posta ponovo proradio i sa dva gola odveo Arsenal do pobjede

Premier liga, 18. kolo

Aubameyang odveo Topnike do pobjede

Arsenal je u prošlom kolu kiksao protiv Southamptona, ali se od neočekivanog poraza oporavio pobjedom nad Burnleyjem rezultatom 3:1.

Topnici su odlično otvorili susret 18. kola Premier lige i stigli do vodstva protiv Burnleyja već u 14. minuti.

Sjajno su kombinovali fudbaleri Arsenala, uslijedio je potom centaršut, a Sead Kolašinac je odlično vratio loptu za Aubameyanga koji vanjskim dijelom stopala posprema loptu u mrežu gola Burnleyja za 1:0.

Kontrolisao je Arsenal igru u prvom dijelu, koji je i završen minimalnim vodstvom Topnika, da bi na otvaranju drugog poluvremena domaći stigli i do drugog gola.

Sjajnu kontru su odigrali fudbaleri Arsenala u 48. minuti. Sead Kolašinac je opet odlično odradio svoj dio posla i loptu proslijedio do Lacazettea koji je uposlio Aubameyanga, a Gabonac je zakucao loptu iza leđa Joea Harta za 2:0.

Arsenal je nakon drugog postignutog gola, ipak, u nekoliko navrata pokazao slabost u odbrani, a jednu lošu reakciju zadnje linije Topnika u 63. minuti je iskoristio Ashley Barnes i smanjio na 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, više od toga Burnley nije mogao, a rezervista Alex Iwobi je u sudijskoj nadoknadi pogodio za 3:1 i na taj način potvrdio pobjedu Arsenala.

Arsenal je nakon ove pobjede ostao na petom mjestu, ali se barem nakratko izjednačio sa četvrtoplasiranim Chelseajem po broju bodova (37). Burnley je ostao na 18. pozciji sa 12 bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Kolasinac igrac utakmice
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi