Aubameyang rekao "da" prelasku u Manchester United

Tvrde otočki mediji

Aubameyang rekao "da" prelasku u Manchester United

Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang mogao bi napustiti Arsenal.

Aubameyang je u Englesku otišao u januaru 2018. za 56 miliona eura, što je za Arsenal bila rekordna odšteta, a vrlo brzo opravdao je epitet pojačanja i danas je jedan od najboljih fudbalera na Emiratesu. 

Ipak, nakon što je Arsenal ostao bez plasmana u Ligu prvaka sve su učestaliji napisi da bi Aubameyang mogao napustiti londonski sastav, a kao naredna stanica u njegovoj karijeri pominje se Manchester United čiji su čelnici u potrazi za novim napadačem.

Obzirom da bi Romelu Lukaku trebao preći u Inter, menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer uvjeren je da bi upravo Gabonac bio pravo rješenje, a navodno je i on sam rekao "da" prelasku na Old Trafford.

Aubameyang je tokom prošle sezone postigao 31 pogodak u 51 odigranoj utakmici za Arsenal, što ga čini daleko najboljim strijelcem londonske momčadi s kojom inače ima ugovor do 2021. godine.

Uz Manchester United, ranije su interesovanje za Aubameyanga pokazali bogati kineski klubovi Shanghai SIPG i Guangzhou Evergrande.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamiAm1234
Čekamo Gazijin komentar na ovo
4 0
SeoRusilac
A United kao igra u Ligi Prvaka?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi