Aubameyang spreman da ostane u Arsenalu, ali traži platu koju nikada neće dobiti

Namjerno ili?

Aubameyang spreman da ostane u Arsenalu, ali traži platu koju nikada neće dobiti

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang i ove sezone je jedan od najboljih igrača Arsenala, ali se sve više špekuliše o tome da će napustiti engleski klub na kraju sezone.

Aubameyang je nezadovoljan situacijom na Emiratesu i činjenicom da Arsenal vjerovatno ni naredne sezone neće igrati Ligu prvaka. Gabonac želi da ide u klub koji će igrati u najjačem klupskom takmičenju na svijetu i Arsenal će ga teško zadržati.

Ovaj 30-godišnji napadač s Topnicima ima ugovor do ljeta 2021. godine i za Arsenal će biti jedina prilika da ga prodaju na kraju sezone ukoliko žele zaraditi neku ozbiljniju sumu.

No, prvi plan londonskog kluba jeste da nagovore Aubameyanga da ostane jer ne žele da ih napusti najbolji igrač. Aubameyang je poručio da se to može desiti ako mu ispune uslove koje on traži što je skoro nemoguće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji prenose da je Gabonac sedmično tražio platu od čak 300.000 funti što mu klub ne može omogućiti. Očito je Aubameyang svjesno postavio nemoguć zadatak pred klub kako bi i njima dao do znanja da na ljeto želi promijeniti sredinu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Klub moze omogucit platu ako hoce. I uradit ce to ako imaju mozak da zadrze igraca poput Aube. Rijesit se Ozila pod hitno na ljeto i eto slobodno 350,000£ tjedno koje Ozil prima.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi