Arteta kvari Romine planove: Mkhitaryan mi se uvijek sviđao

Da li će Arsenal vratiti iskusnog ofanzivca?

Arteta kvari Romine planove: Mkhitaryan mi se uvijek sviđao

Henrikh Mkhitaryan je ljetos stigao u Romu na posudbu iz Arsenala. Imao je reprezentativac Armenije dosta problema sa povredama po dolasku u Rim, ali sada ponovo igra i u Romi su zadovoljni.

Italijanski mediji već neko vrijeme tvrde da Roma želi otkupiti ugovor 31-godišnjeg ofanzivca, ali bi Vučici planove mogao pokvariti aktuelni trener Arsenala, Mikel Arteta.

Arteta je kormilo Arsenala preuzeo krajem prošle godine i čini se da možda žali što po svom dolasku na Emirates u ekipi nije zatekao i iskusnog Mkhitaryana.

Novinari su, tokom posljednje press konferencije Arsenala, pitali Artetu da li planira vratiti Mkhitaryana na Emirates.

"To je mogućnost koju mi imamo i koju ćemo uzeti u obzir... Uvijek mi se sviđao, to je igrač koji se može uklopiti u svaku ekipu kada je na svom nivou", izjavio je Arteta, pa nastavio:

"Mikiju ide jako dobro u posljednjim mečevima. Znamo kakav je igrač bio, znamo njegovu prošlost i potrebne su nam sve moguće informacije da bismo donijeli ispravnu odluku".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Romu bi najgori scenarij vjerovatno bio taj da vrati u formu Mkhitaryana, a da ga onda Arsenal vrati u svoje redove. Ipak, čini se da za takav razvoj situacije postoji realna šansa. Treba istaći i da je Roma za samo posudbu Arsenalu već platila tri miliona eura.

Mkhitaryan je ove sezone odigrao 13 mečeva u Seriji A, postigao je šest golova i upisao tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IMPERATOR
Ovaj Rumun je morao biti probudjen i više forsiran jer je svima opštepoznato kakav je tandem svojevremenom činio sa Aubameyangom kao nekada naši Džeko i Miske. Ja ba, nije Rumun nego Armenac, nebitno.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi