Dolazak crvenog Audija ozvaničio je spektakularan posao - Navijači su u potpunom transu

Kane stigao na potpis

Dolazak crvenog Audija ozvaničio je spektakularan posao - Navijači su u potpunom transu

Midhat Šljivak

Današnji dan 11. august 2023. godine ostat će upamćen po tome što je minhenski Bayern doveo najskuplje pojačanje u historiji kluba. Stigao je Harry Kane za zvanično 110 miliona eura, a navijači bavarskog tima su oduševljeni i okupirali su crveni Audi kojim je Englez stigao na ljekarske preglede i potpis ugovora.

Harry Kane je večeras stigao u Minhen gdje će nakon ljekarskih pregleda potpisati četverogodišnji ugovor s Bayernom.

Bayern je ranije dogovorio uslove ugovora s 30-godišnjim napadačem. On će primati 25 miliona eura bruto po sezoni, a Tottenham će s bonusima inkasirati 110 miliona eura.

Dolazak sjajnog napadača bacio je u trans navijače Bayerna. Mnogi od njih su došli na mjesto gdje se održavaju ljekarski pregledi kako bi dobili prve fotografije i u tome su uspjeli.

Oglasi

Ne pamti se ovakva zainteresovanost za jedan transfer u Minhenu. Uglavnom sve protiče bez prevelike pažnje, ali dolazak Harryja Kanea je druga priča.

Uskoro bi engleski napadač i zvanično trebao potpisati ugovor, a debi bi mogao imati već sutra na meču Super kupa protiv RB Leipziga.

Oglasi

"Zašto bi neko otišao u Bayern i tamo 97. puta zaredom bio prvak?"

Legendarni Paul Merson smatra da nema nikakvog smisla da Harry Kane napusti Englesku i ode u redove minhenskog Bayerna.

Za Mersona nema nikakvog smisla da Kane ode u Bundesligu i to baš sada kada je u prilici da postane najbolji strijelac Premiershipa svih vremena.

"Za života ne bih mogao vidjeti Harryja Kanea u Bayernu. Zašto bi to učinio dok mu fali 47 golova da obori rekord Alana Shearera po broju golova u Premier ligi i otišao u Bayern kako bi s njima osvojio Bundesligu po 97. put? Zašto bi otišao? Zbog čega?", pita se Paul Merson.

Harry Kane je u Premiershipu postigao 213 golova u dresu Tottenhama. Ispred njega je samo čuveni Alan Shearer koji je u periodu od 1992. do 2006. godine noseći dresove Blackburna i Newcastlea zabio 260 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Mersona je očigledno ovaj rekord bitniji od osvajanja Bundeslige. To je jasno Kaneu i poručio ovom izjavom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Jesul to doveli Elvedina Sakića Real Madrida 78.igrica
0 0
struja
E neka su i ove stipse naletili i bacile pare.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije