Augsburg bi mogao otkupiti ugovor Tina Jedvaja?

Prezadovoljni nastupima hrvatskog reprezentativca

Augsburg bi mogao otkupiti ugovor Tina Jedvaja?

Kako javljaju njemački mediji, Tin Jedvaj ovog bi ljeta mogao vrlo lako napustiti Bayer Leverkusen. 

Naime, veoma je izgledno da će njegov ugovor otkupiti Augsburg, momčad u kojoj se Jedvaj nalazi na posudbi od ljeta prošle godine, a sada bi navodno mogao postati njihov član za stalno.

Ova transfer glasina pojavila se u twitter sferi, a prenio ju je i popularni Transfermarkt, stoga je ovaj potencijalni transfer itekako moguć. Nadalje, valja istaknuti kako su u Augsburgu zadovoljni njegovim izvedbama ove sezone te su upravo radi toga spremni aktivirati otkupnu klauzulu iz ugovora koja iznosi sedam miliona eura.

S druge strane, Apotekari ne bi imali ništa protiv ovakvog razvoja situacije. Zanimljivo, iako im se Jedvaj "vraća", oni već sada gledaju neke druge igrače koji mogu pokriti mjesta desnog beka i stopera, a njihova najveća meta ovog ljeta je Brazilac Emerson. Nasljednik Danija Alvesa, kako ga zovu brazilski mediji, u ljeto 2019. Stigao je u Barcelonu iz Atletico Mineira u transferu vrijednom 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Godinu ranije odradio je jednogodišnju posudbu u Betisu, a budući da su na Camp Nou zaključili da tamo ovaj mladić veoma lijepo napreduje oni su odlučili da je najbolje za njega da i ovu sezonu provede na Benito Villamarinu, ali ovoga puta kao njihov posuđeni igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi