Ermedin Demirović ni na terminu nije dao lakši gol kao danas protiv Bochuma

Augsburg osvojio bod

Ermedin Demirović ni na terminu nije dao lakši gol kao danas protiv Bochuma

Endin Čaušević

Augsburg je danas remizirao pred svojim navijačima protiv Bochuma (2:2) u okviru trećeg kola njemačke Bundeslige, a svoj prvi gol u novoj sezoni postigao je i bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Augsburg i Bochum odigrali su sjajnu utakmicu i čini se da je na kraju i bilo najpravednije da ove ekipe podijele bodove.

Posebno je odličan bio kapiten domaćeg tima Ermedin Demirović koji je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu u ovoj sezoni jer je pored postignutog gola uspio da upiše i jednu asistenciju i u sjajnoj formi dočekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Augsburg je poveo sa 1:0 u 35. minuti kada je Demirović asistirao Belji koji je pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Međutim, gosti su uspjeli da uzvrate u trećoj minudi sudijske nadoknade prvog dijela kad aje Asano poravnao na 1:1 nakon asistencije Hofmanna.

Augsburg je do novog vodstva stigao u 62. minuti. Jedan od igrača domaćeg tima pogodio je stativu, a lopta se odbija direktno na nogu Demirovića koji ju šalje u mrežu za vodstvo domaćih od 2:1.

Oglasi

Za Demirovića je ovo bio vjerovatno najlakši gol u karijeri, a možete ga pogledati OVDJE.

Međutim, samo dvije minute kasnije ponovo je Bochum uzvratio. Slavlje domaćih nije se ni završilo, a gosti su uspjeli da poravnaju na 2:2.

Ponovo je u centru pažnje bio sjajni Asano koji je uspio još jednom da zatrese mrežu Augsburga, a ovaj put asistirao mu je Stoger.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata iako je bilo nekoliko dobrih šansi na obje strane. Također, treba istaći da je Demirović na terenu proveo svih 90 minuta.

Od ostalih mečeva koje su se igrale u istom terminu izdvaja se ubjedljiva pobjeda Bayera protiv Darmstadta sa 5:1, dok je Stuttgart s 5:0 deklasirao Freiburg. Werder je dobio Mainz sa 4:0, a Hoffenheim ekipu Wolfsburga sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi