Opšta tuča igrača Austina i Los Angelesa, Chiellini u ulozi mirotvorca

Varnice na utakmici MLS lige

Opšta tuča igrača Austina i Los Angelesa, Chiellini u ulozi mirotvorca

Endin Čaušević

Fudbaleri Los Angelesa poraženi su sinoć u gostima protiv Austina sa 4:1.

Los Angeles je ove sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje MLS-a, ali je tim prepun zvijezda sinoć doživio težak poraz u gostima protiv Austina.

Austin je očitao pravu fudbalsku lekciju Los Angelesu i uspio je da slavi sa 4:1. Domaći su vodili sa 4:0 u ovom meču, a utješnji gol za goste zabio je Arango sredinom drugog poluvremena.

Međutim, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u 38. minuti meča kada je nastala opšta tuča na terenu.

Sve je počelo kada je Murillo odgurnuo Urrutija koji je odlučio da mu uzvrati i nagazio je defanzivca gostiju, a sudija mu je progledao kroz prste i dao samo žuti karton.

No, nakon poteza Urrutija nastao je totalni haos na terenu, došlo je do tuče igrača ovih timova, a ono što je najzanimljivije jeste da je Giorgio Chiellini bio mirotvorac u ovoj situaciji.

Chiellini je poznat po svom temperamentu, ali je ovaj put on bio taj koji je smirivao igrače oba tima što od iskusnog italijanskog štopera baš i nismo navikli da gledamo tokom njegove karijere.

Na kraju su se strasti smirile, ali mnogima je čudno kako niko od igrača Austina i Los Angelesa nije dobio crveni karton u ovoj situaciji.

Šta se tačno dešavalo u 38. minuti utakmice Austin - Los Angeles možete pogledati u videu ispod.

Top Komentari

Babuka1
Chiellini je samo borben igrac, nikad prgav bio nije, I nikad se na terenu potukao nije. Uvijek fer I korektan.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti