Austin: Prema mom iskustvu, u Srbiji je bilo s**nje
Foto: NCAA.com

Američki centar nakon odlaska iz FMP-a

Austin: Prema mom iskustvu, u Srbiji je bilo s**nje

Teme:

Nekadašnji košarkaš univerziteta Baylor i doskorašnji centar FMP-a, razočarao je sve simpatizere koje je stekao za svog boravka u Srbiji.

Nekada jedan od najvećih talenata američke košarke, u FMP-u je proveo kratko vrijeme, a ovaj klub mu je pružio priliku da "oživi" svoju karijeru.

Austinu je u junu 2014. godine dijagnosticiran Marfanov sindrom, te zbog toga nije imao priliku biti izabran na draftu od strane neke NBA ekipe. Ipak, on je na draftu te godine proglašen počasnim pickom, i to na prijedlog komisionera NBA lige.

On je nakon toga pauzirao od košarke više od dvije godine, a priliku za igru dobio je u FMP-u. Iako se špekulisalo da bi mogao pojačati i Crvenu Zvezdu, Austin je nakon FMP-a potpisao za kineski Guangxi Rhinos.

Ono što je naljutilo navijače FMP-a, ali i veliki dio javnosti u Srbiji je jedan Austinov tweet u kojem se on "požalio" na dane provedene u FMP-u.

"Prema mom iskustvu u Srbiji je bilo s**nje. Kina je ljubav", napisao je Austin i izazvao revolt mnogobrojnih korisnika Twittera iz Srbije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti