Crvena zvezda deklasirala FMP

Finalna serija play-offa finala

Crvena zvezda deklasirala FMP

D. Rakanović

Košarkaši Crvene zvezde na domaćem parketu su ubjedljivo savladali FMP sa 94:66 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji play-offa srbijanskog prvenstva.

Nakon izjednačene igre u prvih nekoliko minuta, Crvena zvezda preko Ognjena Dobrića pravi seriju od devet vezanih igrača i dolazi do prednosti 13:4. Izabranici Dejana Radonjića nastavili su do kraja prvog perioda da pogađaju sa svih strana, što je rezultiralo dvocifrenom prednošću (23:11). 

U drugom periodu igre koji je bio izuzetno neefikasan, Zvezda je uspjela malo povećati prednost i na odmor otišla sa 14 poena prednosti (38:24). Zvezda je i definitivno prelomila utakmicu u trećem periodu koju su izabranici Dejana Radonjića dobili sa čak 19 poena razlike, pa je nakon 30 minuta igre bilo 72:39. 

U posljednjem periodu trener Zvezde je dao šansu igračima koji inače nemaju mnogo šanse. FMP je u posljednjih deset minuta uspio malo smanjiti razliku za konačnih 28 poena zaostatka. (94:66). 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Ognjen Dobrić sa 21 poenom. Dvocifreni su bili i Marko Simonović sa 11, te Milko Bjelica i Nate Wolters sa po 10 postignutih poena.

U ekipi FMP-a istakli su se Dragan Apić sa 13 i Stefan Lazarević sa 10 poena. 

Druga utakmica finalne serije na rasporedu je 14. juna od 18:30 sati. Titulu će osvojiti ekipa koja prva stigne do tri pobjede.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi