Australci sa sedam NBA igrača, budućeg superstara nema

Popis za Rio

Australci sa sedam NBA igrača, budućeg superstara nema

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Andrej Lemanis skratio je popis igrača koji će tražiti mjesto među 12 na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Na popisu australskog selektora našlo se sedam NBA igrača, ali kao što je i ranije bilo poznato, tamo neće biti buduće zvijezde Bena Simmonsa, koji je otkazao nastup.

Lemanis je odabrao 17 igrača:

David Andersen (Asvel), Cameron Bairstow (Chicago Bulls), Aaron Baynes (Detroit Pistons), Andrew Bogut (Golden State Warriors), Ryan Broekhoff (Lokomotiv Kuban), Matthew Dellavedova (Cleveland Cavalielrs), Dante Exum (Utah Jazz), Adam Gibson (Brisbane Bullets), Cameron Gliddon (Cairns), Chris Goulding (Melbourne), Joe Ingles (Utah), Nathan Jawai (bez kluba), Kevin Lisch (Sydney Kings), Damian Martin (Perth Wildcats), Patrick Mills (San Antonio Spurs), Brock Motum (Žalgiris), Brad Newley (Gran Canaria).

Izvlačenje grupa za Olimpijske igre biće obavljeno nakon kvalifikacionih turnira, gdje će se odrediti posljednji učesnici za Rio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi