Rezultat o kojem priča fudbalski svijet: U kvalifikacijama su ponizili protivnika do maksimuma

Ovo je nevjerovatno

Rezultat o kojem priča fudbalski svijet: U kvalifikacijama su ponizili protivnika do maksimuma

H. Zilić

U toku su kvalifikacije za fudbalsko kadetsko prvenstvo Azije.

Azijska fudbalska federacija odlučila je da sve reprezentacije idu u glavne kvalifikacije što bi moglo imati i neke kobne rezultate za mnoge ekipe.

Na koži su to danas najbolje osjetili fudbaleri Sjevernih Marijana Otoka.

U utakmici prvog kola grupe G Australija je Sjeverna Marijana Otočja savladala sa nevjerovatnih 23:0 što je najveći trijumf u azijskoj zoni u jednoj zvaničnoj utakmici.

U ovoj grupi Kina je dobila Kambodžu sa 9:0 tako da do kraja kvalifikacija može očekivati dosta visokih rezultata.

Oglasi

U ostalim grupama ima rezultata koji nisu baš za pohvalu pa je tako u grupi B Indonezija savladala Guam sa 14:0, u grupi E Jemen je bio bolj od Butan sa 8:0.

Plasman na kadetsko prvenstvo Azije U17 ostvarit će deset pobjednika grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Pored navedenih reprezentacija direktno učešće ostvarit će i reprezentacija domaćin, a uskoro će biti odlučeno gdje će biti održano prvenstvo.

Bahrein je trebao biti domaćin 2020. godine ali zbog pandemije koronavirusa prvenstvo je otkazan dok će naredno biti održano 2023. godine.

Najuspješnija azijska kadetska reprezentacija je Japan sa tri titule kontinentalnog prvaka, po dvije imaju Sjeverna Koreja, Južna Koreja, Kina, Saudijska Arabija i Oman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi