Nevjerovatno: Da li je ovo nasmješniji penal ikada dosuđen?
Foto: Screenshot

Nakon kontakta sa saigračem

Nevjerovatno: Da li je ovo nasmješniji penal ikada dosuđen?

Australija je jučer, u okviru trećeg kola grupe B Azijskog kupa, rezultatom 3:2 savladala reprezentaciju Sirije.

Povela je Australija u 41. minuti preko Mabila, da bi Khribin samo dvije minute kasnije poravnao na 1:1 i postavio rezultat prvog dijela.

Ponovo je Australija stigla do vodstva u 54. minuti preko Ikonomidisa, ali je Sirija u 80. stigla do poravnanja i to nakon što je dobila, u najmanju ruku, smiješan penal.

Jedan reprezentativac Sirije je pao u kaznenom prostoru Australije i to nakon kontakta sa svojim saigračem, a glavni arbitar, Meksikanac, Ramos je pokazao na bijelu tačku za navjericu među igračima australske reprezentacije.

Al Soma je penal pretvordio u 2:2 u 80. minuti, ali je Australija, vjerovatno i na Ramosovu sreću, u posljednjim trenucima susreta uspjela preko Rogića stići do 3:2 i pobjede.

Situaciju zbog koje je Siriji dosuđen penal možete pogledati u video prilogu ispod na 00:49.

Top Komentari

Edin Merlin
Najsmješniji penal svih vremena je onaj dosudjen za svinjski protiv Sarajeva !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi