Emirati šokirali Australiju, poznati svi polufinalisti Azijskog Kupa

"Socceroosi" eliminisani u četvrtfinalu

Emirati šokirali Australiju, poznati svi polufinalisti Azijskog Kupa

Odigrana je i posljednja četvrtfinalna utakmica Azijskog Kupa u kojoj su Ujedinjeni Arapski Emirati savladali favorizovanu Australiju sa minimalnih 1:0.

Prvo poluvrijeme u Al Ainu je završeno bez golova, da bi jedini gol na utakmici postigao Ali Ahmed Mabkhout u 61. minuti.

Mabkhout je iskoristio užasnu grešku jednog defanzivca Australije koji je želio vratiti loptu svom golmanu, te je rutinski zatresao mrežu za, ispostavilo se, konačnih 1:0.

Ujedinjeni Arapski Emirati će u polufinalu odmjeriti snage sa Katarom koji je danas iznenadio Južnu Koreju, dok će se u drugom polufinalu sastati Japan i Iran.

Duel UAE i Katara je na rasporedu 29. januara, a duel Japana i Irana dan ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi