Avdić nije birao riječi: Atalanta je televizor u boji za nas, Pavloviću je najgore
Foto: FK Sarajevo

Nekadašnji napadač Sarajeva za SportSport.ba

Avdić nije birao riječi: Atalanta je televizor u boji za nas, Pavloviću je najgore · Intervju

Atalanta je sinoć surovo uzvratila Sarajevu. Nakon što je prva utakmica odigrana u Italiji završena rezultatom 2:2, navijači Sarajeva su se nadali velikoj večeri na Koševu, međutim na kraju se sve pretvorilo u blamažu neviđenih razmjera i konačnih 8:0 na semaforu.

Svaki potez i gol Atalante je bolio kao udarac bičem. Tim kojeg vodi Gian Piero Gasperini je trpao nemilice, već na poluvremenu su oči navijača bile pune suza, a da stvar bude gora po Sarajevo ubilježen je ujedno i najteži poraz u historiji bh. nogometa.

Iako u ovim trenucima nećete pronaći raspoloženog sagovornika na temu "Atalanta", od pitanja o Sarajevu nikada ne bježi Alen Avdić. Zašto bi, on je klupska legenda i čovjek koji je za Sarajevo sakupio više od 200 zvaničnih utakmica.

"Najbolji komentar oko utakmice je dao trener Atalante. Rekao je kako rezultat u Italiji nije realan, ali ni ovaj u Sarajevu, što mi je dobro zaparalo uši. To je baš tako. Bila je Atalanta vrlo dobra i u prvoj utakmici, imali su mnogo šansi koje je Pavlović jako dobro odbranio. Ovo sinoć se može nazvati samo debaklom, nije isto izgubiti 3:0 ili 8:0, ali jednostavno gotovo svaka Atalantina šansa je rezultirala golom", kaže Alen Avdić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ni u najgorim razmišljanjima nije slutio da će rezultat na semaforu biti - 0:8.

"Imali smo se pravo nadati, pokazalo je to i ispunjeno Koševo, ali prestali smo s tim već u pola devet. Bez obzira što Atalanta igra u Seriji A, rezultat je previsok i sramotan. Evo, sada držimo i rekord kada je u pitanju bh. nogomet. Razlika u kvaliteti je ogromna, to bez daljnjeg, oni su televizor u boji za nas. Imam dojam da su Italijani igrali u smislu: 'sad ćemo da vam pokažemo, bezveze ste se nadali.'"

Dotakao se i golmana Bojana Pavlovića koji je pokazao 'srednjak' navijačima.

"Ma, njemu je u ovom trenutku najteže. Ja sam se rodio u Sarajevu, tu sam završio karijeru i znam kako je kada te vrijeđaju s tribina, no Pavloviću onakvo nešto definitivno nije trebalo. Morao se ponijeti kao profesionalac."

Dodaje kako Pavlović nije krivac za uvjerljiv poraz.

"Isti taj Pavlović nas je svojim odbrana u Italiji ostavio u životu. Direktno je možda utjecao samo na šesti gol, dok je sve ostalo stvar kolektiva i svi snose krivicu. Biće mu sigurno teško u narednom periodu, iako se izvinio navijačima, klubu i samom sebi. Možda bi najbolje bilo kada bi mu navijači mogli oprostiti, bilo bi nam lakše svima, jer ako on na golu bude nervozan na kraju gubimo svi. I on, i klub i mi navijači."

Igrači će teško zaboraviti ovakvu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"A čim držiš rekord, teško je zaboraviti. Valja sada čekati da neko primi osam ili devet golova. No, profesionalci su, moraju imati dosljednost i kada pobjeđuju i gube. Što prije prihvate ovo, bit će im lakše", podvukao je Avdić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romario 77
Sve je istina. Bio sam na Kosevu pitanje je gdje je bio gosp. Dupovac i drugi stoper lopte padale na peterac ko jabuke nista nisu iznijeli. Bojan je onim potezom zavrsio karijeru na Kosevu jer svaki njegov pogresan potez bice zvižduci.
42 2
Mesa.Sabanadzovic
Sve je u pravu covjek
25 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi