Avdukić i zvanično u Željezničar Sport Teamu
Foto: Željezničar Sport Team

Novi angažman

Avdukić i zvanično u Željezničar Sport Teamu · Zvanično

Željezničar Sport Team, trenutno osmoplasirani tim Prve lige Republike Srpske, dobio je veliko pojačanje u vidu Asmira Avdukića.

Nekadašnji golman reprezentacije BiH je nakon napuštanja Borca odlučio prihvatiti poziv Branislava Krunića i pridružiti se Željezničaru, a sa ovim klubom je danas zvanično potpisao ugovor. Obavezao se na šestomjesečnu vjernost uz mogućnost produženja saradnje. 

Avdukić nije skrivao zadovoljstvo zbog nove stranice u karijeri.

"Pratio sam ono što Željezničar radi prethodnih godina. Napravili su jednu priču koja je prepoznatljiva na ovim prostorima i to je nešto što me privuklo u ovaj klub. Poznajem trenera Branislava Krunića, zajedno smo se radovali, zajedno tugovali i mnogo vremena proveli zajedno na terenu. moja ambicija je da ovim mladim fudbalerima pomognem svojim iskustvom", rekao je Avdukić na predstavljanju.

Šef stručnog štaba Branislav Krunić smatra da će ovaj transfer unaprijediti igru prvog tima, ali i omladinskog pogona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Drago mi je što je Asmir došao u klub. Kao igrači smo sarađivali na terenu, postigli smo mnogo uspjeha i nadam se da ćemo i u ovom klubu imati isti kurs. Velika je stvar što je on u svojim poznim igračkim godinama odlučio da pomogne mladim igračima, jer je on čovjek sa ogromnim iskustvom koje može prenijeti na mlade i talentovane fudbalere, a posebno golmane. On je neko ko će golmanima moći pokazati neke elemente na terenu. Njegovo prisustvo će nam mnogo značiti, a svakako da će biti koristno i za njega, jer je odlučio da u budućnosti nastavi s trenerskim poslom."

U dosadašnjoj karijeri Avdukić je branio za brojne klubove u našoj zemlji. Pored Borca, čiji je dres nosio u dva navrata, nastupao je još za Radnik, Rudar Prijedor, Slobodu, Travnik i Čelik. U inostranstvu je igrao za hrvatski Kamen Ingrad i iranski Persopolis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi