Avdukić: Veliki korak prema Brazilu, moramo ovako nastaviti

Golman Borca i bh. reprezentacije

Avdukić: Veliki korak prema Brazilu, moramo ovako nastaviti

Edmir Škorić

Asmir Avdukić, rezervni golman bh. reprezentacije, ističe da nisam nije očekivao onako laganu pobjedu naših Zmajeva protiv Grčke.

"Napravili smo veliki korak prema Brazilu, ali imamo odigrati još pet akmica. Moramo ovako nastaviti. Kao i svi, očekivao sam tešku utakmicu, međutim igrači su fantastično odradili posao, dobili su jednog velikog protivnika, pobijedlli su velikog rivala i, na kraju, pobijedili su tu tradiciju", kaže drugi  golman bh. reprezentacije za SportSport.ba, a zatim nam je prokomentirao svoje kolege zadužene za čuvanje mreže.

 

"Fejzić brani u 2. Bundesligi, što automatski znači da sigurno ima kvaliteta. Radio je s nama, dobro se uklopio, a o Begoviću ne želim da trošim riječi. Svi znamo kakav je Bega golman i koliko nam znači." 

 

Nakon reprezentativnih obaveza, Avdukić se okreće nastupima u Borcu i utakmici sa Zrinjskim u Banjoj Luci.

 

"Očekujemo, naravno, pobjedu. U svaku utakmicu idemo na pobjedu i želimo što prije riješiti dilemu ko će u Evropu, s tim što nam je Zrinjski direktan konkurent i zato je ova utakmica važna", dodaje Avdukić, koji je zadovoljan nastupima svog kluba u proljetnom dijelu sezone.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Zadovoljan sam. Mogli smo imati malo više bodova da smo imali sve igrače na okupu i da smo u Gradačcu odigrali malo hrabrije".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.