Drama na autoputu: Huligani su presreli automobil vlastitog igrača sa samo jednom namjerom

Nije mu bilo ugodno

Drama na autoputu: Huligani su presreli automobil vlastitog igrača sa samo jednom namjerom

E. Škorić

Rumunski nogometaš koji nastupa za italijanski Avellino imao je jedno jako loše iskustvo.

Nakon što je Avellino izgubio od Foggije s 2:1 prošlog mjeseca u doigravanju za ulazak u Seriju B, navijači su bili bijesni, pa su odlučili da se lično obračunaju s nogometašima.

Rumun koji igra za Avellino, Claudiu Micovschi, vozio se u automobilu sa jednim saigračem kući, kada su ga zaustavili navijači tog tima. Popriječili su se, a na kraju su ga izveli iz automobila kako bi mu očitali lekciju i poručili mu da nije dostojan da nosi dres njihovog kluba.

Bilo je i uvreda, čak su mu oduzeli neke stvari, a na snimku koji je objavljen nije se moglo vidjeti da li je pao i neki udarac.

Trojica navijača stavljena su u kućni pritvor zbog optužbi za pljačku, nasilje i prijetnje. Ukupno je privedeno 11 osoba, a zanimljivo da je među njima bilo i pripadnica ljepšeg pola.

Sve što se dešavalo snimile su nadzorne kamere na autoputu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi